Mi mislimo na vaše zdravlje
Pošaljite nam email

Najnovije Vijesti

VITAMINI & MINERALI

Minerali & vitamini su ključni za normalno funkcioniranje organizma te optimalno odvijanje svih procesa u tijelu. Oni su zapravo “gorivo” organizma jer imaju ogroman utjecaj na razvoj i zdravlje organizma.

Budući da su svi procesi u organizmu međusobno povezani na mnogo načina nedostatak vitamina i minerala loše utječe na jedan segment našeg zdravlja, ali i indirektno utječe na druge procese u tijelu. Zbog toga se unos vitamina i minerala smatra vrlo važnim na svakodnevnoj bazi.

Najveće posljedice nedostatka vitamina i minerala su na imunitet organizma, jer snaga imuniteta opada u odnosu na štetne bakterije koje napadaju tijelo i stvaraju bolesti.

Zdrava prehrana je ključna stoga, kada je zdravlje u pitanju, važno je naglasiti važnost zdrave prehrane koja je preduvjet da vitamini i minerali pronađu put do vašeg organizma.

Postoje mnoge namirnice koje sadrže zadovoljavajuću količinu vitamina i minerala. Neka od njih su tamnozeleno lisnato povrće poput kelja i špinata, orašasti plodovi, sjemenke, jaja, riba, mliječni proizvodi, cijele žitarice, voće poput bobičastog voća i agruma, te povrće poput brokule, paprike i slatkog krumpira.

Važno je da konzumirate raznoliku i uravnoteženu prehranu kako bi vaše tijelo dobilo sve potrebne nutrijente.